Over Dorvar

Gezondheid en dierwelzijn zijn prioriteit nummer 1. We hebben de (SPF) hoogste gezondheidsstatus voor onze dieren. Dat wil zeggen dat onze varkens vrij zijn van veel ziektekiemen. Daardoor wordt het dierwelzijn en werkplezier verhoogd. Wij willen gezonde dieren die zich goed voelen.
video poster

Over Dorvar

Een modern familiebedrijf met meerdere locaties in Nederland.

Passie & innovatie
Wij zijn gepassioneerd met ons vak bezig. Dit laten we tevens zien met de noviteiten op onze bedrijven. We werken met de nieuwste en modernste installaties en technieken. Zoals bijvoorbeeld op de locatie Erica waar de moederdieren de volledige vrijheid hebben om los te lopen samen met de biggen in de kraamstallen.

Duurzaamheid & energie neutraal
Onze locaties zijn allemaal voorzien van zonnepanelen. Tevens hebben wij geïnvesteerd in warmtepompen en biomassa installaties zodat we energie neutraal zijn. Zo heeft onze productie een minimale impact op het milieu. “ Veilig maatschappelijk verantwoord voedsel produceren” staat bij ons hoog in het vaandel!

Onze locaties

Onze bedrijven zijn gunstig gelegen in een varkens extensieve omgeving. De werkzaamheden vinden plaats op een 5-tal vestigingen:

Dreumel

Zeugenbedrijf Dorvar Dreumel is gelegen in het mooie Dreumelse komgebied. Wij hebben een modern varkensbedrijf waarbij we op een duurzame manier biggen fokken met een hoge gezondheidsstatus.

Bruchem

Dorvar Bruchem produceert voornamelijk jonge zeugen voor Dorvar. Deze worden met een eigen vrachtwagen naar Dreumel vervoerd. Ook hier hebben we de SPF gezondheidsstatus. We zitten in een niet-overschotsgebied, wat voordelig is voor de mestafzet.

Zevenaar

Dorvar Zevenaar is gelegen aan de Kortslag in het buitengebied van gemeente Zevenaar. Dit bedrijf is door middel van Depop Repop voorzien van de allerhoogste gezondheid van de varkens.

Erica

Op ons nieuwste bedrijf in Erica hebben we dieren met de allerhoogste gezondheid en hebben de moederdieren de volledige vrijheid om los te lopen samen met de biggen. (zie nieuws bouw stallen) Daarmee is het bedrijf voorbereid op een positieve toekomst. Dierwelzijn en gezondheid staat bij ons als prioriteit nummer 1.

Maasbommel

In Maasbommel hebben we een akkerbouwbedrijf waar een deel van de geproduceerde mest naar toe gaat. Er wordt o.a. maïs, erwten tarwe en gras verbouwd. De overige mest gaat naar een biogasinstallatie.

Horssen

Op locatie Dorvar Horssen hebben we vleesvarkens.

Werken bij Dorvar

Wil jij ook werken en/ of stage ervaring op doen bij Dorvar?
Check snel de mogelijkheden!

Warm hart

Sponsoring door Dorvar

Wij dragen Aquila - CorsoClub Maas Waal - FC Den Bosch Jeugdopleiding een warm hart toe als sponsor.

“Veilig maatschappelijk verantwoord voedsel produceren” staat bij Dorvar hoog in het vaandel!

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen

Een circulaire kringloop

Bij Dorvar geloven we in een circulaire economie. Een uitgebreide toelichting hierop is terug te lezen in het nieuwsitem 'Circulaire Kringloop'.