Recept broodje Pulled Pork

Bereidingstijd:

30 minuten + (minimaal) 1 uur marineren + ca. 7 uur in de oven


Stappenplan:
  1. Heb je vlees zonder bot en is het geen compact stuk? Bindt het dan allereerst bij elkaar zodat je een groot stuk compact vlees hebt. Meng alle specerijen met de suiker om een dry-rub voor je vlees te maken (je kunt uiteraard ook een dry-rub kopen of je eigen versie maken).

  2. Dep het vlees een beetje droog met keukenpapier en smeer dan helemaal in met de dry-rub. Masseer de rub goed in het vlees. Voor de meeste smaak laat je de rub een nachtje intrekken (afgedekt en in de koelkast), maar houdt het op minimaal een uur.

  3. Verwarm je oven voor op 110 graden. Leg het vlees in een groot bakblik en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees zodat die ongeveer in het midden zit. Zo kun je goed bijhouden wat de kerntemperatuur van het vlees is. Zet het vlees in de oven en verwarm tot er een kerntemperatuur van 70 graden is bereikt. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de dikte en het vetpercentage van het vlees en de temperatuur van je oven (iedere oven is anders). Bij mij duurde het 2,5 uur.

  4. Haal het vlees uit de oven, bedek helemaal met aluminiumfolie en verlaag de temperatuur van de oven naar 90 graden. Zet terug in de oven tot een kerntemperatuur van 88 graden is bereikt. Ook hier geldt weer dat de tijd niet bij iedereen hetzelfde zal zijn. Bij mij duurde het 4,5 uur.

  5. Laat het vlees een half uur tot een uur rusten in een bakblik waar je ook het vocht opvangt (dit kun je later weer mengen met het vlees of een beetje van door je barbecuesaus mengen). Daarna kun je het vlees uit elkaar trekken met 2 vorken en je pulled pork is geboren! Je kunt het nu in een gerecht naar keuze verwerken.

Eet smakelijk!